Pasaulinė paroda Leipcige

Klubas didžiuojasi ir sveikina Pasaulio nugalėtojas!

2017-ųjų metų Pasaulinė šunų paroda Leipcige, Vokietijoje, šį lapkritį stebino ne tik rekordiniu dalyvių skaičiumi, bet ir fantastiškai puikiais mūsų klubo narių – dviejų jaunų kalyčių – pasiekimais.

Net 31 000 dalyvių iš 73 šalių – tokius skaičius pateikė parodą organizavę vokiečiai, todėl Leipcigo parodą galima vadinti didžiausia šunų paroda FCI istorijoje.

Dar nuostabiau tai, kad didžiulėje konkurencijoje suspindėjo ir garbingus Pasaulio nugalėtojo titulus į Lietuvą parvežė net du mūsų klubo kurtai, tiksliau – dvi jaunos kurtės.

Pasaulio jaunimo nugalėtoja ir geriausia veislės jaunimo atstove prestižiniame greihaundų ringe tapo panevėžietės Aušros Bartoševičienės kalytė Sheryll Graitus (namuose vadinama Elsa). Kaimyninėje Latvijoje išveista greihaundė ( veis. M. ir A. Plūme) vos 16 mėnesių jau yra Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Baltijos jaunimo čempionė, garsinanti Lietuvos vardą ne tik aplinkinėse šalyse, bet ir pasaulyje, tapdama pirmuoju pasaulio nugalėtojo titulą pelniusiu greihaundu iš Lietuvos.

Rekordinis dalyvių skaičius iš visos Europos suplaukė ir į mažiausiųjų kurtų – levrečių – ringą. Čia suspindėjo Lietuvoje išveista (veis. Ž. Bilotaitė-Jokubauskienė) vilnietės Jurgos Keserauskienės kalytė lietuvišku vardu Lusis Kopos Namai (namuose vadinama Leksi): vos 12 mėn. sulaukusi mažylė didžiulėje jaunimo klasėje įveikė 25 konkurentes ir tapo Pasaulio jaunimo nugalėtoja. Tai beprecedentis įvykis visoje Lietuvos levrečių istorijoje ir puikus mūsų kinologų darbo įvertinimas bei pripažinimas.

Sveikiname nugalėtojus, jų savininkus, veisėjus ir visus, prisidėjusius prie šių įspūdingų pergalių!

Parašykite komentarą